Vad innebär fakturaköp?

En sak som företag och andra näringsverksamheter har gemensamt idag är att de måste få ekonomin att gå runt. Ibland uppstår det ett behov av att snabbt få in kapital. Det är där fakturaköp kommer in i bilden. Fakturaköp är något som ett factoringbolag eller finansbolag kan erbjuda. Qred Factoring är ett såndant, och det de erbjuder är alltså att köpa dina fakturor. Det är samma som begreppet att sälja fakturor, för det är ju just vad du gör. Ofta är det ju att dina kunder har mellan 30-90 dagar på sig att betala. Om du inte kan vänta på det, ja då är det smart att sälja dem!

Vem köper fakturor?

Idag finns det många olika factoringbolag som erbjuder fakturaköp. Det är inte fel att jämföra olika företag så att du får det bästa alternativet som passar dig och ditt företag.  Det är viktigt att du väljer ett factoringbolag du känner att du kan lita på och som du känner dig trygg med. Ett sådant är just Qred Factoring. En annan sak att fundera på när du ska sälja dina fakturor är om det ska vara med eller utan regress som det heter. Det handlar om vem som tar risken så att säga. Regress står för återgång och säljer du en faktura med regress så innebär det att det är du och ditt företag som behåller risken och måste se till att fakturan betalas. Utan regress så är det factoringbolaget som står för alla risker.

27 May 2020

"Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring." - Marilyn Monroe

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen:

Här delar jag med mig av saker som jag tycker är roliga och intressanta. Jag lyfter fram företag, idéer och produkter som jag anser är värda att lyftas fram, men ger också mellan varven idéer, inspiration, tips och råd - eller ett gott skratt.

 Ämnena som bloggen berör täcker många olika områden som hem & familj, inredning, studier, mode & skönhet, design och annat som ligger inom min intressesfär. Ibland hoppas jag att du ska kunna le igenkännande och ibland hoppas jag kunna förvåna eller beröra. Oavsett vilket intryck min blogg gör så vill jag att du ska trivas här hos mig och hitta åtminstone något litet som du kan ta med dig efter varje besök.