Hitta rätt fönster

Är det kanske läge att byta ut de fönster du har idag mot nya? Då är det viktigt att du ser till att ha rätt fönstermått. Du kan med fördel mäta de du har idag för att få fram måtten, eller så läser du en bra måttguide.

Fönster är ju tänkta att hålla ganska länge, men börjar de läcka in kall luft, eller läcka ut varm luft, ja då kan det vara bra att investera i ett fönsterbyte. Är du smart så satsar du på underhållsfria fönster, så att du slipper att stå och skrapa och måla dem. Du kan då välja PVC fönster, eller aluminiumfönster.

Välj fönster efter huset

Oavsett var det är för typ av fönster, om de är i trä, pvc eller aluminum, så är det ett måste att välja fönster som passar in ditt hus. Har du ett äldre hus, då är det inte så snyggt om det är för moderna fönster i utseendet.

Funktioner är bra med att fundera på, så som om det ska gå att öppna dina fönster och isåfall åt vilket håll? Tänk på att alla rum ska ha minst ett öppningsbart fönster. Det har med brandrisken att göra och utrymningsväg. 

Du bör även läsa på mer om detta med U-värden, så att du kan få tag på så energisnåla fönster som möjligt. För även det är en stor anledning till att byta fönster. Just för att du ska kunna sänkan dina energikostnader på bra sätt.

14 Oct 2022

"Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring." - Marilyn Monroe

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen:

Här delar jag med mig av saker som jag tycker är roliga och intressanta. Jag lyfter fram företag, idéer och produkter som jag anser är värda att lyftas fram, men ger också mellan varven idéer, inspiration, tips och råd - eller ett gott skratt.

 Ämnena som bloggen berör täcker många olika områden som hem & familj, inredning, studier, mode & skönhet, design och annat som ligger inom min intressesfär. Ibland hoppas jag att du ska kunna le igenkännande och ibland hoppas jag kunna förvåna eller beröra. Oavsett vilket intryck min blogg gör så vill jag att du ska trivas här hos mig och hitta åtminstone något litet som du kan ta med dig efter varje besök.