De bästa och mest innovativa nya prylarna och enheterna 2023

Nya prylar och enheter kommer ständigt ut på marknaden, alla lovar att göra våra liv enklare, roligare eller helt enkelt mer problemfria. Tillverkare utnyttjar i allt högre grad banbrytande tekniktrender som artificiell intelligens (AI) och internet of things (IoT) för att skapa prylar som är smartare och lättare att integrera i våra liv.

Meta Quest 3 och Meta Quest Pro

Meta fick en hit med sitt Quest 2 virtual reality (VR) headset, vilket gjorde det möjligt för nästan 15 miljoner av oss att introducera sin version av metaverse. Naturligtvis har vi alltid vetat att detta bara var början, och snart kommer vi att se introduktionen av två nya headset som kommer att möjliggöra ännu mer uppslukande och interaktiva virtuella upplevelser.

Meta Quest 3 kommer att vara nästa iteration av den nuvarande konsumentfokuserade headsetlinjen, förmodligen säljs till ett subventionerat pris för att få in fler användare i ekosystemet. Headsetet förväntas vara en utveckling, snarare än en revolution, av den nuvarande Quest, som saknar teknik som eyetracking, vilket förväntas finnas i nästa generation av high-end headset. Quest Pro, å andra sidan, är inriktad på produktivitetsanvändning för proffs som vill engagera sig i att bygga de virtuella världar som kommer att utgöra metaversen.

Apple Watch Ultra

Apple har tillverkat smarta klockor för konsumenter i några år nu, men i slutet av 2022 introducerades en ny modell utformad för att konkurrera med de avancerade sport- och lyxmodellerna som nyligen introducerades av konkurrenter som Garmin och Tag Heuer. Apple Watch Ultra är inkapslad i ett titanskal, vilket gör den mer slitstark och hållbar än någon tidigare Apple Watch. Den har också en ljusare, reptålig skärm, en kraftfull proprietär S8-processor och ett batteri som räcker nästan dubbelt så länge mellan laddningarna. Nya sensorer inkluderar en djupmätare och vattentemperatursensorer, båda riktade till dykare.

SonicBrush

Alla vet att vi ska spendera två minuter på att borsta tänderna, eller hur? Tja, inte längre! SonicBrush marknadsförs som världens första helautomatiska tandborste – vilket innebär att du inte ens behöver flytta den runt munnen för att få en perfekt rengöring. Eftersom den borstar varje tand i din mun samtidigt, hävdar tillverkarna att den kan minska tiden vi behöver för att borsta tänderna från två minuter till bara 30 sekunder! Det betyder att vi kan njuta av en värdefull snooze på en minut och 30 sekunder i sängen både på morgonen och på kvällen. SonicBrush var en annan innovativ gadget som presenterades för första gången vid årets CES.

2 Mar 2023

"Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring." - Marilyn Monroe

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen:

Här delar jag med mig av saker som jag tycker är roliga och intressanta. Jag lyfter fram företag, idéer och produkter som jag anser är värda att lyftas fram, men ger också mellan varven idéer, inspiration, tips och råd - eller ett gott skratt.

 Ämnena som bloggen berör täcker många olika områden som hem & familj, inredning, studier, mode & skönhet, design och annat som ligger inom min intressesfär. Ibland hoppas jag att du ska kunna le igenkännande och ibland hoppas jag kunna förvåna eller beröra. Oavsett vilket intryck min blogg gör så vill jag att du ska trivas här hos mig och hitta åtminstone något litet som du kan ta med dig efter varje besök.