Undvik tunga lyft på jobbet

Idag är det allt för många jobb som låter sina anställda bära eller lyfta allt för tunga saker. Det eftersom att de har mycket manuell hantering. Manuell hantering är då man lyfter eller bär en börda, eller att man skjuter eller drar ett föremål. Ofta krävs det en del kraft att göra dessa saker. Denna kraft kan göra att man tar i och sliter då ut sig eller sin kropp. Det är bra att så långt det går undvika manuell hantering. Rullband och annat kan vara bra lösning. Klicka här för att läsa mer om sådana produkter. Det finns idag en mängd olika former av arbetsutrustning som ett alternativ för att minska den manuella hanteringen. Det går också att göra organisatoriska förändringar som kan minska risken för besvär.

Lyftarbeten

När man gör tunga lyft på egen hand är det risk att man skadar sig. Oftast är det ländryggen som är mest utsatt men det är även andra delar av kroppen som kan ta stryk. Är det så att lyften även kombineras med sneda, böjda eller vridna arbetsställningar är risken för skada stor.

Det är bra att så långt det går undvika att göra tunga lyft. Det eftersom man annars riskerar en akut överbelastning redan då man gör enstaka lyft. Man bör absolut inte lyfta något som väger över 25 kilo på manuellt vis. Då är det bättre att satsa på hjälpmedel som transportsystem, rullband och andra bra saker för att komma från det.

25 Jun 2020

"Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring." - Marilyn Monroe

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen:

Här delar jag med mig av saker som jag tycker är roliga och intressanta. Jag lyfter fram företag, idéer och produkter som jag anser är värda att lyftas fram, men ger också mellan varven idéer, inspiration, tips och råd - eller ett gott skratt.

 Ämnena som bloggen berör täcker många olika områden som hem & familj, inredning, studier, mode & skönhet, design och annat som ligger inom min intressesfär. Ibland hoppas jag att du ska kunna le igenkännande och ibland hoppas jag kunna förvåna eller beröra. Oavsett vilket intryck min blogg gör så vill jag att du ska trivas här hos mig och hitta åtminstone något litet som du kan ta med dig efter varje besök.