Smidigt få hjälp med dödsboet

Är det så att du precis har begravit och tagit farväl av en nära anhörig? Då kanske du har allt med dösboet kvar att hantera. Det ska ju rensas ut från alla möbler och grejer, samt städas ur. Det kan vara jobbigt att klara av det mitt i sorgen, att behöva röja på det viset. För att underlätta, så kan du boka dödsbostädning om du önskar. Det finns nämligen städfirmor som erbjuder just detta. Det du ska tänka på är att en sådan städning, det ger inte rätt till det så kallade RUT avdraget. Men det kan vara värt det ändå.

Hjälp med att röja

Är det så att du vet med dig att det mesta i dödsboet inte är idé att spara på, så finns det företag som köper upp hela dödsbon och ser till att röja, slänga och sälja. Du kan då spara undan det du vill ha kvar och låta dem ta hand om resten om det är så att du inte orkar med att göra det på egen hand.

Sedan finns det de företag som gör båda delar. De röjer ut hela huset eller lägenheten samt ser till att städa ur det så att det är rent och fint för nästa som ska bo där.

Det är ju så att när en anhörig dör, så har man ju ändå så mycket annat som ska fixas, så det kan vara skönt att låta vissa delar göras av andra. 

27 Jul 2021

"Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring." - Marilyn Monroe

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen:

Här delar jag med mig av saker som jag tycker är roliga och intressanta. Jag lyfter fram företag, idéer och produkter som jag anser är värda att lyftas fram, men ger också mellan varven idéer, inspiration, tips och råd - eller ett gott skratt.

 Ämnena som bloggen berör täcker många olika områden som hem & familj, inredning, studier, mode & skönhet, design och annat som ligger inom min intressesfär. Ibland hoppas jag att du ska kunna le igenkännande och ibland hoppas jag kunna förvåna eller beröra. Oavsett vilket intryck min blogg gör så vill jag att du ska trivas här hos mig och hitta åtminstone något litet som du kan ta med dig efter varje besök.