LED lysrör är en fantastisk produkt på många sätt och vis

Jag har en stor passion för att hitta häftiga produkter som inte bara står ut i mängden utan också är användbara. Idag stötte jag på en produkt när jag surfade på nätet som egentligen är gammal och tråkig men tack vare teknikens framsteg fått lite av en makeover. Jag talar förstås om lysröret, med led dioder. Ett led lysrör har massor med fördelar över de gamla lysrören som finns monterade i vartannan lokal, men det kanske mest viktiga är strömförbrukningen. Ett led lysrör avger lika många lumen som ett traditionell rör med endast hälften av wattstyrkan. Detta gör det möjligt för både företagare men också privatpersoner som bor i hus att sänka sina elkostnader med mer än 50%. Förutom att elen sänks så sänks även investeringskostnaden då led belysning har en livslängd som är 8-10 gånger längre än vanliga lysrör.

En sak som många glömmer av men som jag tycker är viktig är själva värmeutvecklingen. De gamla lysrören avger en hel del värme vilket man kanske glömmer emellanåt vilket bidrar till att värmen ökar i lokalen, och det vill man helst undvika framförallt under sommarhalvåret. Led lampan avger betydligt mindre värme och man kan t.o.m sätta fingret på lampan utan några som helst problem. Samma sak gäller även för övrig belysning som använder sig av led dioder som exempelvis led strålkastare. Voltstyrkan för led produkter är densamma som för den traditionella lampan oavsett om man talar om 12-24V eller 230V produkter. Hos Ljusgiganten hittar man lysrör och strålkastare till väldigt låga priser.

Se upp för billiga modeller

Det finns många företag där ute som säljer led lysrör och det är viktigt att undvika fällorna som lurar i varje hörn. Försök helst att undvika billiga led lysrör som inte är av något kändare märke. Osram och Philips är alltid säkra kort men det finns faktiskt undantagsfall som Mueller Licht vars lysrör är betydligt billigare men som också erbjuder en väldigt god kvalitet.

5 Oct 2016

"Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring." - Marilyn Monroe

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen:

Här delar jag med mig av saker som jag tycker är roliga och intressanta. Jag lyfter fram företag, idéer och produkter som jag anser är värda att lyftas fram, men ger också mellan varven idéer, inspiration, tips och råd - eller ett gott skratt.

 Ämnena som bloggen berör täcker många olika områden som hem & familj, inredning, studier, mode & skönhet, design och annat som ligger inom min intressesfär. Ibland hoppas jag att du ska kunna le igenkännande och ibland hoppas jag kunna förvåna eller beröra. Oavsett vilket intryck min blogg gör så vill jag att du ska trivas här hos mig och hitta åtminstone något litet som du kan ta med dig efter varje besök.