Behöver du en vinsch till båten?

Vinschar är något som finns för lite allt möjligt, inte minst båtar. När du ska köpa en ny vinsch till båten, kolla gärna in www.warriorwinches.se. Det finns en del saker du bör ta i beaktande då du ska ha en vinsch eller flera till båten. Bland annat bör du fundera på vilken kraft du behöver ha utav den. En stor betydelse för kraftutbytet är dimensionen. Ju större trumma, desto mer kan du lyfta upp och ju lättare är det att veva. Det finns vinschar som även är för att du ska kunna styra och segla din båt på bästa sätt.

Hur tänka då du väljer vinsch?

Först är det ju bra att veta vad för typ av vinsch du ska ha. Är det en för att kunna vinscha upp med från vattnet, eller är det för att kunna ha då du tävlar med segelbåten?

När det gäller andra sorters vischar, för att kunna lyfta tunga saker, så finns det en del saker där med du bör ha koll på. Du måste se till att välja en som orkar att lyfta det som ska lyftas. Annars kan du skada dig själv, andra och även din vinsch. Det står alltid på vinschen vad den klarar av, i pounds. 

Enkelt uttryckt halverar du lbs-talet för att få fram kilo (kg). Den klassade vikten är vad vinschen klarar av att dra på en singellina på trummans första lager.

8 Apr 2022

"Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring." - Marilyn Monroe

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen:

Här delar jag med mig av saker som jag tycker är roliga och intressanta. Jag lyfter fram företag, idéer och produkter som jag anser är värda att lyftas fram, men ger också mellan varven idéer, inspiration, tips och råd - eller ett gott skratt.

 Ämnena som bloggen berör täcker många olika områden som hem & familj, inredning, studier, mode & skönhet, design och annat som ligger inom min intressesfär. Ibland hoppas jag att du ska kunna le igenkännande och ibland hoppas jag kunna förvåna eller beröra. Oavsett vilket intryck min blogg gör så vill jag att du ska trivas här hos mig och hitta åtminstone något litet som du kan ta med dig efter varje besök.